Puerto Naos Duiken

Puerto Naos DuikenDe duikstek bij Puerto Naos aan het strand bij “la Roca del Mar” (de Rots van de Zee) is een duikstek die we vaak bezoeken. Deze duikstek heeft namelijk heel veel mogelijkheden en is geschikt voor elk niveau. De duikstek is op veel verschillende manier te beduiken en na 4 duiken heb je het hier nog niet allemaal gezien.

De bodem begint met zand en gaat geleidelijk over in rotsen en stenen van gemiddelde grote. Maar al gauw kom je grote rotsen tegen die zeker tot 15 meter hoog kunnen zijn. Om de rotsen heen is veel leven, heel veel leven. De rotsen zelf zijn zwart/grijs, maar vaak begroeid met zeer mooie kleuren. Diep rood en fel oranje. Om de enorme rotsen heen is het prachtig duiken, het is net een doolhof. Hier en daar kom je door kleine canyons en kom je op grote zandvlaktes waar “Garden eel” zit, op zo’n 15 meter diepte.

We duiken hier maximaal tot de 35 meter voor gevorderden en voor duikers met een OW-brevet komen we uiteraard niet dieper dan 18 meter. Stroming is er vrijwel nooit, meestal voel je wel de deining van de golven. Het zicht is meestal goed tot zeer goed.

We duiken – zoals al onze duiken op La Palma – vanaf de kant. De ‘branding’ kan soms lastig zijn, vooral in de wintermaanden, maar met onze aanwijzingen komt iedereen hier zonder kleerscheuren in en uit het water.

 

Op deze duikstek duiken we het hele jaar door. In de winter kan de oceaan wel eens te ruw zijn aan de westkant, maar dan wijken we uit naar het Oosten, een halfuurtje rijden vanaf ons duikcentrum in Los Llanos.

Voor nachtduiken is dit “the place to be”. Een van de mooiste plekken op de Canarische eilanden om een nachtduik te maken.

Naast deze duikstek, bij “La Roca del Mar”, bevinden zich nog twee duikstekken bij Puerto Naos: Puerto Naos Hotel Sol en Puerto Naos, Casa Blanca. Genoeg plekken dus om heel veel te duiken.

{google_map}28.586481,-17.911547{/google_map}