Voor het duiken bij Las Cabras zakken we helemaal af naar het Zuiden. Een mooie autotocht langs de vulkanen en met een mooi uitzicht over de Westkust en de Atlantische Oceaan. De rit er naartoe is al de moeite waard!

Las Cabras ligt op een zeer bijzondere plek. Om er te komen kom je voorbij de vuurturen El faro en de zoutpannen en langs een viertal windmolens. Over onverharde hobbelwegen door het zwarte lava landschap. Als je niet weet dat het een duikstek is, zou je er nooit komen. Mooi ruig en ongerept.

We maken hier altijd twee duiken, de eerste duik gaat langs een wand. Deze wand heeft verschillende trappen en kan dus zo diep gaan als we willen (kunnen en mogen). Het onderwaterlandschap is hier weer compleet anders dan op andere plekken van het eiland. De tweede duik maken we wat ondieper en als het water rustig genoeg is kunnen we nog naar een ondiepe grot zwemmen.

Na de twee duiken gaan we weer huiswaarts en maken nog een tussenstop bij Playa de la Zamora of bij Punta Larga om wat te drinken en te eten. Wederom van het mooie uitzicht genietend!

Duiken bij Las Cabras is niet altijd mogelijk. Bij nieuwe en volle maan kunnen we daar niet duiken i.v.m. stroming. Vaak is het er in de zomermaanden te onstuimig met de golven. Het is een prima duikstek voor alle niveaus en zelfs voor cursussen!

{google_map}28.465588,-17.831294{/google_map}